Rușii de la Gazprom cuceresc România

Rusia este principalul furnizor de gaz al României, de importurile de la răsărit depinzând întreaga economie românească. De curând, Gazprom a inaugurat prima benzinărie pe autostrada A1, ce leagă capitala de Pitești.
Rețeaua de benzinării Gazprom din România cuprinde în prezent 12 stații însă numărul acestora va crește rapid. Până la sfârșitul acestui an se dorește ca rețeaua Gazprom să numere 50 de stații.
Campania de extindere a influenței Gazprom continuă prin deschiderea de noi benzinării în: Serbia, Bulgaria, România, Bosnia și Herzegovina.
Până la sfarsitul anului 2015 rețeaua GAZPROM va avea aproximativ 250 de stații de distributie carburanți în regiunea Balcanilor, dintre care 120 în România. Rușii vor vinde în principal benzină produsă în rafinăriile lor. Stații vor furniza servicii conexe precum parcare, spălatorie, loc de joacă, restaurant.
Alături de Lukoil, Gazprom va întării prezența rusească pe piața combustibililor, concurând puternic pe austrieci, ceilalți stăpâni al petrolului „românesc”.
Gazprom a avut în 2012 un venit de 153 miliarde de dolari. Compania are 393.000 de angajați, majoritatea în Rusia.

Lasă un răspuns