Home » Auto » Acal Energy prezintă o celulă de combustibil ce durează o veșnicie

Acal Energy prezintă o celulă de combustibil ce durează o veșnicie

Acal Energy, o companie din Marea Britanie, a prezentat o celulă de combustibil ce poate furniza curent electric pentru 480.000 de kilometri. Acal Energy a finalizat testele de durabilitate, celula de combustibil funcționând circa 10.000 de ore fără a se dregrada substanțial.

Acal Energy folosește o tehnologie denumită FlowCath în care catalizatorul reacției nu este platina, așa cum este cazul celulelor de combustibil normale, ci un catalizator lichid care îndeplinește și rolul de agent de răcire.

Celulele de combustibil furnizează curent electric în urma reacției dintre oxigenul atmosferit și hidrogenul stocat într-un rezervor. Celula alimentează un motor electric și poate fi legată în tandem cu un acumulator cu litiu pentru reprizele rapide de accelerare. Practic automobilul este motorizat electric însă folosește drept combustibil hidrogenul. Stocarea hidrogenului încă mai pune o serie de probleme însă automobilele ce folosesc acest combustibil au autonomie practic nelimitată, așa cum are un automobil normal pe benzină.

Celula de combustibil Acal Energy

Celula de combustibil Acal Energy

Mai jos puneți citi comunicatul de presă (în engleză) publicat de Acal Energy

Etichete: , , ,
Postat de in data de 2013/07/06. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.