Bateriile cu plumb ar putea fi soluția pentru automobilele hibrid

Prețul automobilelor electrice continuă să rămână ridicat deși se vorbește despre producția în masă a automobilelor electrice. Prețurile mari ale automobilelor electrice dăunează vânzărilor și descurajează orice companie care și-ar dori să investească în stațiile de reîncărcare.
Advanced Lead Acid Battery Consortium (ALABC) oferă o soluție ieftină cu mari șanse de a se răspândi în industria auto. Compania propune un sistem hibrid cu baterii cu plumb care nu ar crește prea mult costurile generale ale vehiculului. În acest sens ALABC a prezentat un vehicul demonstrativ care dovedește eficiența tehnologiei. Bateriile cu plumb alimentează sistemul hibrid și crește performanțele generale la pornirea de pe ploc. Dacă este combinată cu un sistem start/stop într-un vehicul de oraș, tehnologia hibrid își arată avantajele în economia de combustibil.
Advanced Lead Acid Battery Consortium (ALABC) și asociația Controlled Power Technologies (CPT) propun această tehnologie către producătorii europeni. Sistemul este disponibil în variante de 12V, 24V și 48V.

Celule baterie litiu-ion sb-limotive
Celule baterie litiu-ion sb-limotive

Lasă un răspuns