Home » Auto » Volvo testează un sistem de încărcare îngropat în asfalt

Volvo testează un sistem de încărcare îngropat în asfalt

Construcția unei infrastructuri electrice care să furnizeze energie vehiculelor în mișcare este marea provocare acceptată de inginerii din toată lumea. Dacă pe distanțe scurte se mizează pe liniile de troleibuz pentru transportul al pasagerilor, pe distanțe lungi nu există soluții pentru transportul rutier.

Linie electrică în asfalt concepută de Volvo

Linie electrică în asfalt concepută de Volvo


Inginerii de la Volvo testează un sistem de încărcare, îngropat în asfalt care să permită furnizarea de energie pentru camioane. Volvo împreună cu Alstom, agenția suedeză pentru electricitate și administrația pentru transporturi au construit o pistă de 400m pentru camioane. Bobinele din asfalt încarcă bateriile camionului cu ajutorul unor colectori, atunci când acesta se află în mișcare. Soluții asemănătoare au fost dezvoltate în Statele unite ale Americii și în Coreea de Sud.
Siemens s-a orientat către un sistem inspirat de soluțiile actuale. Camionul este alimentat cu ajutorul unor pantografe, așa după cum puteți vedea în clipul de mai jos.

Siemens eHighway


Transportul rutier electric a fost folosit în Uniunea Sovietică în anii ’50 folosindu-se liniile de troleibuz.
Caminon electric în Uniunea Sovietică

Caminon electric în Uniunea Sovietică

Etichete: , ,
Postat de in data de 24 iunie 2013. In categoria Auto, Transport. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>