Instituțiile de stat vor lux

Într-o democrație fiecare e liber să cumpere orice produs își dorește. O firmă poate cupăra un anumită marcă pentru că are un anumit gen de interese financiare. Altcineva poate opta pentru un un produs care îi aduce un mic avantaj competitiv. În mediul privat și în cazurile particulare nimeni nu trebuie să dea niciun fel de explicații pentru opțiunea sa.
La stat lucrurile sunt puțin diferite. Statul și instituțiile de stat ar trebui să lucreze și să ia decizii favorabile statului român. Cum lucrătorii din administrație lucrează cu bani publici, adică ai mei, ai tăi și celorlalți plătitori de taxe, v-ați aștepta ca interesele statului să fie bine reprezentate. Ei bine nu e așa!
„Patrioții” de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) s-au gândit să cheltuiască o căruță de bani pe automobile de import. Banii de la stat sunt scoși din țară, accentuează deficitul de cont curent și lasă industria auto românească fără comenzi. Decizia lor de a cumpăra automobile de import și nu unele fabricate în România afectează fiecare cetățean al acestei țări.
Nu spunem că lucrătorii de la stat trebuie să meargă în automobile fără minime condiții de conform însă atunci când o țară întreagă suportă o criză economică drastică și atunci când statul plătește dobânzi uriașe la bani împrumutați, lucrătorul la stat ar trebui să aibă grijă pe ce cheltuie banii.
Alți „patrioți” de la Radio România și-au tras automobile din import aruncând peste graniță alte sume mari de bani. Dacă tocmai v-ați plătiti taxa radio-tv trebuie să știți că niște băieți de băieți merg acum cu niște Hyundai-uri superbe pe banii voștri.
Bineînțeles, niciun manager care a cheltuit acești bani publici nu va fi tras la răspundere. Niciun parlamentar nu va renunța la lux de bună voie și niciun ministru nu se va gândi să reducă cheltuielile ci din contră se va gândi cum să vă pună vouă o taxă în plus până nu mai puteți duce.

Hyundai HB20
Hyundai HB20

Lasă un răspuns