Americanii au mai multe stații de reîncărcare

Puțin câte puțin stațiile de reîncărcare ale vehiculelor electrice se înmulțesc în Statele Unite ale Americii. În prezent, în SUA există 5.865 de stații de reîncărcare în creștere cu 187 de stații față de cele 5.678 înregistrate în luna martie.
California este lider necontestat în preluarea soluțiilor nepoluante. Statul american are 1.276 de stații publice de reîncărcare. Texas a mai adăugat 19 stații în ultima lună și înregistrează în prezent 451 de unități. Statul american bogat în petrol este situat în sudul SUA iar clima mai caldă avantajează automobilele electrice.

Nissan Leaf
Nissan Leaf – modelul complet electric cu cel mai mare succes pe piața americamă

În Statele Unite ale Americii benzina conduce detașat în topul combustibililor auto. Dacă stațiile de reîncărcare pentru automobilele electrice pot fi găsite ușor, stațiile care oferă pe lângă benzină și alte tipuri de combustibili sunt destul de rare. În SUA există 710 unități care oferă biodiesel, 2.611 care oferă bioetanol E85 și câteva mii care oferă gaz lichefiat.
În primul trimestru al acestui an, în SUA s-au vândut 18.000 de autovehicule electrice, de două ori mai mult decât în perioada echivalentă a anului trecut.
Datele sunt oferite de Departamentul Energiei din Statele Unite ale Americii și pot fi găsite pe pagina aceasta.

Lasă un răspuns