Eliminarea taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi pe masa guvernului

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că, în şedinţa de Guvern de astăzi, se va lua în discuţie suspendarea pentru un an a taxei pentru maşinile noi euro 4, până la 31 decembrie 2009.

Şeful Executivului a menţionat că, totodată, Guvernul va trimite Comisiei Europene o notificare privind această măsură, în care va fi explicată decizia Guvernului, fundamentată în primul rând pe necesitatea păstrării locurilor de muncă. „Nu se pune problema protejării industriei. Problema fundamentală este aceea a protejării locurilor de muncă. Consider că este obligaţia Guvernului să protejeze locurile de muncă”, a declarat premierul.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că în această dimineaţă a avut o discuţie, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema găsirii unei soluţii privind suspendarea taxei de poluare. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au împărtăşit aceeaşi preocupare referitoare la faptul că importul de maşini second-hand a afectat vânzările maşinilor autohtone.

Sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns