De ce e important sa cumparam produse romanesti?

Nu prea multi romani inteleg de ce e important sa cumperi produse romanesti, insa multi se intreaba de ce Romania este cu un pas in urma unor tari ca Germania, Franta, Japonia sau Coreea de Sud.
Romanii nu sunt corecti precum nemtii, nu muncesc precum japonezii si nici nu sunt in stare sa vanda bijuteriile familiei pentru a sustine statul asa cum au procedat coreeni. Dorinta de a avea autostrazi, tunele, scoli si spitale la cele mai inalte standarde nu este suficienta. Toate aceste lucruri se realizeaza prin munca si bani.
Fiecare produs romanesc cumparat sustine salariile unor angajati romani, trimite o parte din suma la stat sub forma de taxe si se intoarce direct sau indirect ca beneficiu pentru tine.
Un exemplu simplu:
Un roman vreau sa cumpere un automobil in valoare de 10.000 de euro, el avand doua optiuni: o Dacia Logan si o Skoda Fabia.
– daca va cumpara o Skoda Fabia cei zece mii de euro vor lua drumul Cehiei, 100.000 de muncitorii romani din industria auto vor primii salarii mai mici sau unii dintre isi vor pierde slujbele, statul nu va mai incasa taxe deci vor fi mai putini bani pentru scoli, spitale, drumuri etc, iar firma la care lucreaza romanul nostru va avea mai putine contracte
– daca va cumpara un automobil Dacia cei zece mii de euro se impart la 100.000 de lucratori din industria auto, statul roman incaseaza taxe, sunt mai multi bani pentru lucrari de infrastructura, deficitul de cont curent este redus, iar undeva pe acest fir firma la care tu lucrezi va profita de capitalul din piata.
Inmultim acest gest simplu cu milioane si milioane de produse aflate in piata, de la o punga de malai pana la automobile si veti vedea cat de mari sunt sumele pe care noi le scoatem din tara an de an.
Toti acesti bani care se duc in consumul de produse din import ar putea fi „investiti” in economia tarii, poate atunci nu vom mai compara Romania cu Japonia fara sa ne gandim la calitatea oamenilor din cele doua state.

Lasă un răspuns