Aplicația Arro va deveni un concurent pentru Uber

Uber a devenit o companie gigant în Statele Unite ale Americii, acolo unde e înregistrată, cu o valoare estimată de 50 de miliarde de dolari. Bineînțeles, în momentul listării la bursă, valoarea Uber s-ar mai putea dezumfla.
Uber este dușmanul identificat de firmele de taxi din întreaga lume care acuză compania americană că ocolește prevederile legale. Uber încasează taxe din România (20% din prețul fiecărei curse) dar nu plătește impozite în România. Cum se poate face evaziune la scară largă când ANAF aleargă babele ce vând pătrunjel?!

Urâm corupția dar ne plac corupții!

Corporațiile apelează la legăturile cu personaje cu sus-puse politic pentru a se proteja. Luxten își poate lua un anumit manager, CEC poate acorda credite de un milion de EURO unor anumite persoane fizice, etc. Toate aceste mistere ale economiei dăunează grav mediului concurențial din România și afectează firmele care se dezvoltă natural.
Uber a numit-o pe Nicoleta Schroeder, fiica presedintelui ANAF Gelu-Stefan Diaconu, General Manager pentru România. Oare a încercat Uber să-și cumpere liniștea în România?!
Dacă ANAF nu reacțioaneză în cazul Uber iar Poliția nu a demarat nicio anchetă pentru a identifica șoferii care prestează servicii de transport fără respectarea cadrului legal, există alte pârghii prin care economia se autoreglează. În primul rând, tarifele mici ale firmelor legale de taximetrie, care-și plătesc impozitele în mod cinstit față de cetățeanul român, fac o concurență dură. Șoferii Uber au tarife mai mari decât firmele de taxi iar uneori apare o suprataxare, o călătorie cu Uber fiind de două ori mai scumpă decât una cu un taxi obișnuit.
În al doilea rând există aplicații pentru telefoane inteligente care oferă servicii similare, dar complet legale.
În Statele Unite ale Americii a apărut o aplicație care se numește Arro. Mecanismul de funcționare al aplicație este similar cu cel al aplicației Uber. Clienții plătesc cu cardul, acordă calificative șoferilor, samd. Aplicația Arro se adresează taximetriștilor legali și nu aplică suprataxe. În prezent, Arro este instalată pe 7000 de vehicule din New York iar promisiunile sunt destul de mari.

Aplicația Arro va deveni un concurent pentru Uber

Arro – E-Hail With No Surge Pricing from Corbin Visual on Vimeo.

Lasă un răspuns