Truston – Un nou camion asamblat în România

TRUSTON

ATP Trucks Automobile, o nouă companie românească producătoare de autovehicule de transport rutier, anunță lansarea primul său camion – Truston – disponibil în două variante – basculantă şi betonieră. Camionul este asamblat la Baia Mare, fiind la origine un camion chinezesc.


“În afacerea noastră avem acces la cei mai buni furnizori. Motoarele Truston sunt Power by Weichai. Weichai este Numarul 1 mondial la vânzarea de motoare comerciale diesel de peste 6.000 cmc”, menţionează Mircea Cirţ, președinte al ATP Group.


În versiunea Standard de echipare, TRUSTON vine cu: preinstalare camere, climatizare automată, volan multifuncţional, Cruise Control, senzori ploaie-lumină, cumputer de bord, scaun pneumatic pentru şofer, volan îmbrăcat în piele artificială, cabină mare cu pat şofer, suspensie pneumatică la cabină, sistem electronic de control al frânării (EBS), sistem antiblocare a roţilor în frânare (ABS), sistem electronic de control al stabililităţii (ESC), sistem electronic de control al tractiunii (ASR).


Betoniera TRUSTON are o capacitate standard de 10 mc, angrenată cu componente Eaton, respectiv Bonfiglioli şi este fabricată şi ea din tablă Hardox.


Prețurile de livrare încep de la 85.000 de euro (cel mai mic nivel european), camioanele TRUSTON având doi ani garanție. Camionul este fabricat și în alte state, inclusiv în China, țara de origine, prin urmare asigurarea piesele de schimb devine simplă și ieftină, TRUSTON având toate șansele să devină o mașină de făcut bani pentru firmele care vor opta pentru acest camion.

Asamblarea unui camion, fie el și cumpărat din China pe bucăți, nu este un lucru ușor, necesitând personal calificat și echipamente speciale. ATP Trucks Automobile nu a dat publicității detaliile afacerii și nici în ce măsură acest camion ar integra componente românești.

În clipul de mai jos puteți vedea camion chinezesc pe care s-a montat sigla ATP Trucks Automobile.