Primul serviciu care îți permite să îți inchiriezi mașina a fost lansat oficial

Proprietarii de automobile își vor putea închiria mașinile către alte persoane fizice prin intermediul unui nou serviciu, disponibil printr-o aplicație de telefon. Teoretic, proprietarul va încasa un tarif pentru utilizarea automobilului propriu de către o altă persoană, iar aplicația va intermedia plata și va opri un comision.


Închirierea automobilelor este ceva mai complicată decât pare la prima vedere pentru că există riscul ca autombilul să fie returnat cu daune ascunse sau utilizat în mod necorespunzător de persoanele rău intenționate. Singurii care câștigă cu adevărat din această închiriere sunt intermediarii, ce oferă aplicația, pentru proprietarii de automobile s-ar putea să însemne mașini uzate prematur și bani pierduți. Mai jos aveți principalele idei ale comunicatului de presă furnizat de compania care va intermedia aceste servicii.


Primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România, Perpetoo, este disponibil începând cu această lună în București și în alte 3 orașe mari din țară: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.


Serviciul se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de 3 ore și maximă de 30 zile.


Proprietarii de mașini trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (mașina să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă și să fie echipată corespunzător)

Proprietarii trebuie să accepte cererea de rezervare și perioada aferentă acesteia, într-un interval de 1-13 ore (în funcție de ora României la care se recepționează cererea) de la primirea solicitării, înainte ca rezervarea să fie considerată confirmată.
De cealaltă parte, cei care doresc să închirieze o mașină se vor bucura de tarife accesibile și, în plus, vor putea alege exact mașina pe care doresc să o conducă.

Mai mult, Perpetoo oferă și alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de închiriere și reducerea birocrației datorită documentelor care se auto-completează direct în aplicație. Astfel, în momentul în care proprietarul mașinii și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai rămâne de făcut fiind doar inspectarea condiției mașinii și înmânarea actelor mașinii împreună cu un set de chei.