Mazda MX-30 va veni într-o versiune electrică

Mazda MX-30

Mazda face primul pas spre electrificarea modelelor sale. Mazda MX-30 va veni într-o versiune electrificată, fără pretenții de a se bate cu cei mai buni de pe piață. Automobilul este modest în privința performanțelor electrice dacă îl comparăm cu greii industriei, însă ar putea câștiga la capitolul finisaje, acolo unde Tesla mai trebuie să lucreze.

Bateria integrată pe MX-30 are 35,5kWh, nu e chiar o baterie foarte mică, japonezii declarând că automobilul ar putea atinge o autonomie de până la 200 de kilometri în condiții ideale.

Motorul electric are o putere de 143CP, suficient pentru reprizele scurte din oraș.

Suspensia față este tip MacPherson iar pe spate avem o bară de torsiune, cei mai în vârstă aducându-și aminte probabil de bara de torsiune de la Oltcit, prima mașină fabricată în România cu o astfel de soluție tehnică.

Chiar dacă Mazda MX-30 nu iese în evidență prea mult, acesta ar putea fi doar primul pas pentru dezvoltarea de noi modele electrice de înaltă performanță. Din partea japonezilor am avut surprize frumoase și mă gândesc la Toyota cu automobilele sale plug-in hibrid sau la Honda cu încercările de a construi automobile de oraș fiabile. Oricum va fi, în anii viitori vom avea o ofertă variată de automobile electrice de unde vom putea alege.