Pompa de căldură devine standard pe toate modelele Tesla

Tesla Roadster 2020

Încălzirea cu ajutorul pompei de căldură este mult mai eficientă, fie că vorbim de o locuință sau de un automobil electric. Tesla va instala pompe de căldură pe toate automobilele sale, acest ansamblu devenind sursă de aer rece pe timp de vară și sursă de încălzire pe timp de iarnă.


Automobilele electrice actuale se află la început de drum, inovațiile tehnologice fiind integrate cu greu pe acestea. Pe de o parte producătorii se gândesc la costurile de producție și la marja mare de profit pe care o au în cazul automobilelor electrice. Pe de altă parte, concurența reprezentantă de automobilele electrice din China nu trebuie trecută cu vederea.

Automobilele electrice pe care le cumpărăm astăzi încă mai au caroserii din tablă simplă, sisteme electrice la 12V, baterii cu plumb pentru acestea, becuri cu filament și încălzire cu rezistențe electrice. Sunt și câteva exemple care ne arată cum vor arăta automobile de mâine, Mercedes VISION EQXX fiind un model ce înglobează tehnologiile de vârf.

Pompa de căldură de pe automobilele Tesla va contribui la creșterea confortului în cazul călătoriilor lungi și la creșterea autonomiei.