Panouri solare pliabile

Ce e mai bun decat un panou solar? Un panou solar care sa iti poata furniza energie oriunde. Prin acest rationament au aparut probabil panourile solare pliabile. Diferenta majora dintre acest tip de panouri si alte panouri portabile este suprafata. Fiind usor de impachetat, acestea ajung usor la suprafete generoase.
Panou fotovoltaic flexibil Unisolar FLX-5
Aceste modele de panouri solare pot fi montate pe acoperisuri ondulate, capote de masini, barci si pot fi transportate facil, fiind usor de pliat. Pot fi companioni valororsi in orice aplicatie care implica utilizarea bateriilor de acumulatori, sporind capacitatea acestora sa suplinind necesarul de consum.
Celulele solare sunt incastrate intr-o jonctiune multivalenta formata din placi de otel inoxidabil si sunt stabilizate UV si incapsulate in polimeri stabili (EVA, Tefzel). Fiecare modul este interconectat prin diode de transfer, astfel incat panourile genereaza electricitate chiar cand sunt impachetate si doar partiale expuse radiatiei solare.
Sunt singurele panouri de pe piata dotate cu o tripla jonctiune, fiecare dintre acestea fiind specializata pe absorbtia unei anumite lungimi de unda din radiatia luminoasa, de unde puterea exceptionala al modulului in ansamblu. Wp=5 W

Panou solar flexibil
Panou solar flexibil

Sursa: www.consumredus.ro

Lasă un răspuns