Noul Golf GTD Volkswagen prezinta noutatea sportiva la AMI Leipzig

Dupa Polo, ofensiva BlueMotion si Golf GTI, Volkswagen a scos urmatorul as din maneca: de aceasta data este vorba despre Golf GTD. Cu propulsorul TDI de 125 kW / 170 CP, este destinat soferului care apreciaza un nivel maxim de dinamism. Noul GTD este extrem de economic, dar, in acelasi timp, extrem de sportiv. Abrevierea GTD beneficiaza deja de traditie la Volkswagen: in anul 1982 a fost lansat primul Golf GTD – un GTI intre modelele diesel. 
Noul GTD atinge performante remarcabile si se impune printr-un consum redus impresionant: numai 5,3 litri de carburant la 100 kilometri. Aceasta corespunde unor emisii de CO2 de numai 139 g/km. Pe de alta parte, viteza maxima este de 222 km/h, iar timpul necesar pentru a atinge 100 km/h de pe loc este de numai 8,1 secunde.
La fel ca GTI, si GTD va fi disponibil optional, in locul cutiei manuale cu 6 trepte, cu o cutie cu 6 trepte si DSG – in opinia multor experti, cea mai eficienta transmisie automata din vremurile noastre. GTD echipat in serie cu un tren de rulare sport si jante din aliaj usor de 17 toli (tip „Seattle”) demonstreaza apropierea de GTI pe de-o parte prin agilitatea deosebita de manevrare, iar pe de alta prin paralelele la capitolul aspectului si al dotarilor. Astfel, exteriorul demonstreaza evident ca este vorba despre cea mai sportiva versiune a modelului Golf cu motor diesel. 
In sectiunea frontala, designul barei de protectie, al grilei radiatorului si al farurilor corespund integral modelului GTI. Dungile specifice transversale de culoare rosie din grila radiatorului sunt realizate in varianta cromata la GTD. 
Filozofia GT aplicata de Volkswagen marcheaza si interiorul: scaune sport de top disponibile in echiparea de serie in „alb-negru”, un volan imbracat in piele cu 3 spite, aplatizat in sectiunea inferioara, cusaturi de culoare gri deschis pe maneta de piele a schimbatorului de viteze si manseta de piele a schimbatorului de viteze, precum si un plafon de culoare neagra reprezinta doar cateva dintre caracteristicile marcante ale modelului GTD.  Pretul de pornire in Germania pentru acest model este de 27.475 euro.
Pana la data de 5 aprilie, Volkswagen prezinta noul Golf GTD, precum si intreaga gama de modele Volkswagen in hala 1 la AMI din Leipzig. Expozitia este deschisa zilnic intre orele 9 si 18.

One Comment on “Noul Golf GTD Volkswagen prezinta noutatea sportiva la AMI Leipzig”

Lasă un răspuns