Radioul solar SolarDAB

Roberts Radio, lider pe piata britanica de radiouri digitale portabile incearca sa primeasca multe bile „verzi” prin cel mai recent efort al lor „eco” – solarDAB. Nu numai ca este primul radio digital din lume care functioneaza cu energie solara, dar, spre deosebire de alte gadgeturi care functioneaza pe acest principiu, radioul solar DAB nu trebuie tinut neaparat in soare pentru a fi alimentat.
Cand nu este expus direct la soare, functioneaza cu ajutorul panoului solar integrat ce absoarbe direct lumina. Exista si un indicator pe display-ul radioului ce arata nivelul de energie generat de panoul solar. In conditii optime, ar trebui sa genereze suficienta energie cat sa incarce bateriile integrate si astfel radioul sa poata functiona. Cand bateriile sunt incarcate in intregime, consumul redus de enrgie al solarDAB permite bateriilor sa sustina 27 de ore de functionare continua.

Roberts SolarDab
Roberts SolarDab

 
 
Bateriile pot fi incarcate fie prin intermediul panoului solar, fie printr-un adaptor suplimentar, in cazul in care nu este suficienta lumina. Daca te saturi de ascultat radio, poti conecta la solarDAB iPod-ul sau orice alt MP3 player pentru a asculta muzica. solarDAB are 10 posturi de radio presetate, butoane cauciucate, un display LCD si o pereche de casti. Se gaseste in 5 variante de culori (alb, negru, rosu, verde si roz), la pretul de 100 de euro.
Sursa: www.consumredus.ro

One Comment on “Radioul solar SolarDAB”

  1. Asta e bun in Africa, numai acolo nu ai de unde sa cumperi baterii. Mai trebuiau sa-l faca din fier sa reziste in mediul ala dur. Am vazut radiouri cu manivela special facute pentru triburile africane.

Lasă un răspuns