Noul Golf a obtinut premiul ''Yellow Angel 2009''

Asociatia germana de automobile ADAC a acordat celei de-a sasea generatii de Golf premiul „Yellow Angel 2009”. Volkswagen a intrat in top 5 cu trei modele, obtinand pentru Scirocco si Passat CC locurile 4 si 5.

Premiile ADAC „Yellow Angel” reprezinta un ghid util in procesul de luare a deciziilor pentru cei care vor sa isi achizitioneze o masina noua. „Toti suntem multumiti de voturile primite de membrii ADAC cu drept de vot”, spune Prof. Dr. Martin Winterkorn, presedinte al consiliului de conducere de la Volkswagen AG, care a acceptat premiul „Yellow Angel” pentru noul Golf, decernat la Munchen.

De asemenea, noul Volkswagen Scirocco si Passat CC au obtinut locurile 4 si 5.
Foarte importante pentru piata germana, premiile „Yellow Angel” au fost acordate pentru cinci categorii, pentru a cincea oara.


VW Golf 6
VW Golf 6

Premiul pentru categoria „autoturisme” este acordat numai de publicul larg, astfel 357,000 de cititori „ADAC Motorwelt”, precum si utilizatorii site-ului ADAC isi exprima voturile si aleg castigatorul. In competitie au fost inscrise 38 de modele lansate pe piata de la inceputul anului 2008.

Noul Golf are un pret de pornire de 13,668 de euro. Gama de motorizari include patru motoare pe benzina, de la 80 CP la 160 CP. In plus, noul Golf este disponibil cu doua motoare de 2.0 litri TDI; acestea au o putere de 110 CP si respectiv 140 CP. O caracteristica standard: un filtru de particule diesel (DPF). Toate motoarele indeplinesc normele de poluare EURO 5.

Sursa: Porsche Romania/ TESS

Lasă un răspuns