Motorul TDI de la Audi împlinește 25 de ani

Motorul turbo-diesel a fost îmbunătățit substanțial în ultimii 30 de ani. Evoluția motorului diesel a fost impulsionată de prețurile tot mai mari ale combustibililor și mai puțin de dorința producătorilor de a construi automobile eficiente. În Statele Unite ale Americii, unde benzina a fost ieftină, motorul diesel nu a avut succes, însă în ultimii ani lucrurile s-au schimbat, americanii înțelegând avantajele unei mașini economice.

Audi R15 cu motor TDI
Audi R15 cu motor TDI

De la dieselurile zgomotoase care generau vibrații atât de puternice încât era aproape imposibil să le montezi pe un automobil, la motoarele actuale cu una sau mai multe turbine, cu management electronic și injecție la înaltă presiune a trecut o perioadă destul de lungă caracterizată de o mulțime de experimente.
Audi R15 TDI Le Mans
Audi R15 TDI Le Mans

25 de ani de TDI

Audi publică un clip în care celebrează 25 de ani de la lansarea motorului TDI. Începuturile producătorului german au fost greoaie, așa cum recunosc și inginerii din clip, însă cuplul mare și consumul redus au fost suficiente pentru a mulțumi cumpărătorul european.

Audi sărbătorește 25 de ani de la lansarea motorului TDI

Lasă un răspuns