90 de studenţi şi masteranzi din toată ţara au făcut practică la Renault România

90 de studenţi şi masteranzi din toată ţara au făcut practică la Renault România timp de trei luni, între aprilie şi iunie 2014, iar alţi 22 continuă şi în afara acestei perioade.  Ei au putut face cunoştinţă cu principalele activităţi ale Renault România:

–          pe platforma industrială de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică) sau la Matriţe Dacia

–          la centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, la Bucureşti (proiectare) sau Titu (testări vehicule şi organe mecanice),

–          la Renault Commercial Roumanie (filiala comercială)

–          în cadrul activitaţilor suport (ex: Direcţia de Sisteme Informatice sau Servicii Logistice).

Emanuel Bădulescu este student în anul III la Universitatea din Piteşti, facultatea Mecanică şi Tehnologie, iar în curând termină programul de stagiu la Matriţe Dacia. A cunoscut tot procesul de fabricaţie a unei matriţe şi vede, de-acum, industria auto dintr-o altă perspectivă, după cum a declarat:

 Studenţii și masteranzii au beneficiat de o bursă lunară, iar la sfârșitul perioadei de stagiu unii dintre ei au fost angajați. Un exemplu în acest sens este Cristian Dumitru Popescu, fost stagiar al promoţiei 2014, în prezent angajat al Renault Technologie Roumanie, la Centrul Tehnic Titu. În lunile petrecute la Titu a participat la diverse teste realizate pe vehiculele din gama Dacia. Speră că va contribui la calitatea acestora alături de echipa Direcţiei Inginerie Teste şi Servicii: 

De-a lungul programului Drive Your Future, stagiarii au fost îndrumaţi de către tutori, specialiști din cadrul diverselor departamente. Valentina Stoicescu, consultant al Direcţiei Sisteme Informatice Renault România, ne-a mărturisit din poziţia de tutore că „acesta este un bun coordonator şi mai ales trainer”:

Drive Your Future

Programul de internship Drive Your Future 2014 a fost lansat la sfârşitul anului 2013, când au fost publicate temele. Pentru a accesa programul de stagiu, studenții şi-au ales tema, în funcţie de specializarea lor, şi-au depus candidatura, iar apoi au participat la un interviu de selecţie. În mod tradițional, acesta durează trei luni, însă, în funcţie de specificul departamentelor în care au fost integrați, o parte dintre aceştia continuă în 2014 și în afara acestei perioade.

Prin organizarea Drive Your Future, Renault România vine în întâmpinarea studenţilor şi masteranzilor care vor să facă primul pas în carieră şi să se familiarizeze cu activităţi specifice industriei auto. Ei pot astfel beneficia de experienţă relevantă în domeniul ales, îndrumarea specialiştilor Renault România pe toată perioada stagiului, posibilitatea realizării lucrării de licenţă, dar şi de ocazia de a participa la ateliere de inserţie profesională (antrenament pentru căutarea unui loc de muncă).

În ultimii doisprezece ani, 1.250 de studenţi au făcut practică la Renault România, iar o treime dintre aceştia au fost angajaţi de către companie.

Renault România

Renault România are în prezent aproximativ 17.000 de angajaţi. Principalele activităţi ale companiei sunt desfăşurate la: Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) şi direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Lasă un răspuns