Renault Day

Dincolo de contribuția majoră la economia ţării, Renault Romania înseamnă 17.000 de oameni, o comunitate consolidată în 15 ani de activitate, de când uzina Dacia de la Mioveni a fost privatizată. Astăzi, la fiecare 55 de secunde, o maşină iese de pe linia de montaj a Uzinei Vehicule.

Nu mulți sunt însă cei care știu ce se află în culisele realizării unei maşini. Ea ia naștere din colaborarea tuturor meseriilor unui constructor auto: design, inginerie, fabricaţie, logistică şi comercializare, dar şi o gamă variată de activităţi suport, cum ar fi calitate, achiziţii, financiar, sisteme informatice, servicii administrative, relaţii juridice, resurse umane, afaceri publice, comunicare. Toate acestea, prezente la Bucureşti, Oarja, Titu, Piteşti şi Mioveni (citeşte mai mult despre Renault România aici).

Renault Day

În spatele meseriilor sunt însă oamenii, cu talentele, competentele şi pasiunile lor, oamenii care fac totul posibil. „Suntem o mare familie, familia Renault”, spune Dana Oprişan, director resurse umane al companie. Suntem 17.000 în România şi nu toţi în acelaşi loc. Mobilitatea ne defineşte cel mai bine. Astăzi putem fi la Mioveni, iar mâine la Titu sau la București. Dar încă nu ne știm toţi între noi. »

Pentru a reduce distanțele și a se cunoaște mai bine, toți angajații au fost invitați împreună cu familiile lor pe 28 iunie la Renault Day, unul dintre cele mai mari evenimente interne organizate până în prezent, găzduit de Centrul Tehnic de la Titu.

 „Ne-am dat întâlnire, cu familiile noastre, într-o zi de iunie, să aflăm nu doar cine suntem, ci şi în ce constă meseria noastră. Pentru că împreună suntem Renault România. Am ales Centrul Tehnic de la Titu şi l-am transformat pentru o zi, într-o mare expoziţie cu noi despre noi. Pasiunile familiei Renault au prins viaţă prin expoziții interactive ale meseriilor, expoziții de mașini, drive-teste, competiţii sportive, concursuri de fotografie şi concerte. Cei mai răsfăţaţi au fost copiii: atelierele de creaţie, de pictură, spaţiile de joacă gonflabile, karturile, bicicletele şi trotinetele, popcornul, îngheţata şi vata de zahăr au produs valuri de bucurie în rândul lor. Fie că au ales să facă sport, să descopere gamele de vehicule sau să exploreze Centrul Tehnic Titu, toţi cei prezenţi au luat parte la un eveniment memorabil”, a adăugat Dana Oprişan.

La  aceasta prima ediție a Renault Day, peste 2.500 angajați ai tuturor entităților Renault din România și familiile lor, au sărbătorit împreună familia Renault Romania. Ei au aflat mai multe despre etapele creării unui automobil în cadrul unui tur organizat al Expoziției de Meserii ce a inclus prezentări și exerciții practice susținute de colegii lor și au vizitat trei dintre cele mai spectaculoase ateliere de încercare ale Centrului Tehnic Titu. Peste 28 de vehicule din gamele Dacia, Renault şi Nissan au fost expuse la Ziua Renault Romania, iar colegii de la Comercial au fost disponibili pentru a oferi informații despre ofertele pentru angajați. 300 participanți au testat mașina dorită, de la Dacia Logan 10 ani, la Nissan Qashqai si Renault Latitude. Cei prezenți au putut participa și la ateliere de conducere preventivă susținute de Alex Filip, campion național de raliu, iar 10 dintre cei mai norocoși au stat în dreapta pilotului Bogdan Rusea într-un tur de pista cu mașina lui de curse.

Și pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte, vă invităm să descoperiți principalele momente de la Renault Day: 

Lasă un răspuns