Motor Nissan de inalta performanta

Nissan a construit un nou tip de motor pe benzina cu capacitatea de 1.6 litri. Noul 1.6 GTDI (gasoline-turbocharged-direct-injected) utilizeaza un sistem de injectie de inalta presine si doua axe cu came ce actioneaza direct supapele. Motorul dezvolta o putere de 190 de cai si beneficiaza de un cuplu maxim de 240Nm. Piesele sunt construite din materiale usoare iar prelucrarile axului cu came si ale supapelor sunt realizate la nivel nanometric, eliminand la minimum frecarile.
Valorile sunt impresionante pentru un motor de 1.6 litri pe benzina, noile automobile Nissan avand emisii scazute de dioxid de carbon.
Juke este primul automobil disponibil in America de Nord pe care va fi montat noul motor de 1.6 litri GTDI. Asa cu era de asteptat, acesta va fi cuplat la o cutie de viteze automata cu sase rapoarte.
Clipul de mai jos prezinta in detaliu constructia motorului in modul de functionare:

2 Comments on “Motor Nissan de inalta performanta”

  1. Interesant! Pacat insa ca a fost nevoie de o criza economica pentru ca producatorii sa se orienteze catre motoare mai eficiente.

  2. Noile motoare cu turbina si compresor sunt foarte eficiente, au consum mic si putere mare. Am citit undeva ca si Fiat a scos un motor in doi cilindri care scoate peste 100 de cai. Il vor monta pe fiat 600.

Lasă un răspuns