Lotus Evija este o mașină electrică pur și simplu nebună

Lotus Evija

Atunci când conducem un automobil clasic, cu motor de 2 litri, apreciem puterea acestuia și simțim cuplul care ne poartă ușor la viteze de peste 100 de kilometri la oră.

Lotus Evija nu este doar un automobil care să îți ofere ceva senzație la accelerare. Lotus Evija e o mașinărie electrică ce îți bagă frica în oase în momentul în care ai apăsat accelerația la fund.

Automobilul ajunge de la 0 la 300 de kilometri pe oră în numai 8,6 secunde. Acestă performanță este posibilă datorită celor patru motoare electrice de aproximativ 1973 de cai putere și a cuplului de 1.700nm.

Prezentare Lotus Evija

Lotus Evija, cunoscut drept tipul 130, va concura cu Tesla Roadster, Rimac și Pininfarina Battista. Structura din aluminiu și caroseria din fibră de carbon contribuie la o greutate redusă și lasă mai mult loc pentru baterii.

Bateria de 70 kWh este montată în spatele scaunelor, iar tracțiunea este vectorizată pentru a obține o mai mare stabilitate și o autonomie de 250 de kilometri. Lotus spune că sistemul de încărcare poate absorbi 350KWh, iar atunci când stațiile de reîncărcare de 800KWh vor fi disponibile, mașina va fi capabilă să le utilizeze.

Lotus Evija
Lotus Evija

Mașina nu are oglinzi laterale fixe, ci camere de luat vederi pentru toate unghiurile. Viteza maximă trece de 320 km/h.

Lotus va construi 130 de unități Evija în fabrica din Hethel, Marea Britanie. Noul automobil are un preț de listă de 2,1 milioane de dolari. Puteți rezerva unul cu un depozit de 300.000 de dolari.

Lotus Evija
Lotus Evija