Honda și GM sunt tot mai aproape de o alianță auto

Trăim în vremea alianțelor auto ce își împart costurile de cercetare și fabricație. E un fel de troc în care eu îți dau ție un motor și tu îmi dai mie un altul, sau o colaborare în care punem bani cu toții și dezvoltăm o nouă platformă și un nou motor. După ce-i schimbăm farurile și volanul vindem aceeași platformă sub trei mărci diferite, fiecare marcă având cinci versiuni. În felul acesta am creat o abundență de modele, ce par diferite la prima vedere, dar sunt în esență aceeași mașină.


Honda și GM se apropie tot mai aproape de o alianță auto. Cei doi giganți auto au semnat un memorandum de înțelegere pentru stabilirea unei alianțe în America de Nord. La începutul acestui an, Honda a anunțat că va împrumuta tehnologia EV de la GM pentru a construi două mașini electrice vândute sub marcă proprie SUA. Miscarea pare că are potențialul de a cimenta și mia mult relațiile dintre cele două companii.


Începând de acum, alianța propusă ar avea cele două colaborări în domeniul tehnologiei de propulsie electrică, motoare cu ardere internă, platforme pentru autovehicule, servicii conectate (tehnologie infotainment), achiziții și cercetare și dezvoltare generală.

Honda și GM ar colabora în anumite segmente de vehicule, exprimându-și deja intențiile de a împărți platforme comune de vehicule. Printr-un astfel de parteneriat, atât Honda, cât și GM intenționează să economisească bani în procesul de dezvoltare, să facă investiții mai mari în tehnologiile de nouă generație și să eficientizeze achizițiile, logistica și alte aspecte ale procesului de producție.