Foxconn își propune să producă vehicule electrice în Europa, India și America Latină

Foxconn, o companie gigant recunoscută pentru producția de plăci de bază, plăci video, notebook-uri și telefoane, dorește să producă autovehicule electrice în Europa, India și America Latină, inclusiv să coopereze „indirect” cu producătorii auto germani. Nu știm dacă producătorii germani doresc să încurajeze o companie nouă, de înaltă tehnologie, care intenționează să intre pe terenul lor, mai ales după ce au văzut dezvoltarea companiei Tesla Motors.


Foxconn, numită oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, își propune să devină un jucător important pe piața globală de vehicule electrice și a încheiat acorduri cu startup-ul american Fisker Inc și grupul energetic PTT PCLm din Thailanda.

Foxconn a cumpărat luna aceasta o fabrică de la startup-ul american Lordstown Motors Corp pentru a produce mașini electrice. În august, a cumpărat o fabrică de cipuri în Taiwan, pentru a furniza cipuri auto. Compania cîștigă teren pe segmentul auto și este capabilă să producă automobile de top grație tehnologiilor înalte pe care le-a asimilat deja.


La nivel global, Foxconn are 1,29 milioane de angajați dintre care 300.000 de persoane lucrează în parcul industrial Longhua Science and Technology din orașul Longhua, de lângă Shenzhen (China).