Lucid Air va ajunge la primii clienți

Lucid Air

Lucid Air este automobilul electric de lux cu cea mai mare autonomie, cea mai mare putere și cea mai rapidă accelerație din lume. Mai impresionant e faptul că producătorul a arătat că este capabil nu numai să promoveze o mașină nouă, ci și să își respecte promisiunile. Lucid a anunțat că va începe livrările pentru Air Dream Edition, înainte de finalul acestei luni.


Lucid va începe livrările în data de 30 octombrie. Evenimentul va include o cursă ce îi va ghida pe proprietari pe un traseu conceput pentru a scoate în evidență mersul, manevrabilitatea și performanța mașinii.


Automobilul Lucid Air Dream Edition primește o baterie de 118 kWh și o autonomie estimată de EPA la 836 kilometri. În plus, automobilul are 1.111 cai putere și face numai 2,42 secunde de la 0 la 100 de km/h.

După livrarea mașinilor inițiale Dream Edition, Lucid va începe să livreze modelele Air Touring și Air Pure, ceva mai accesibile, dar totuși scumpe dacă ne raportăm chiar și la limuzinele germane de lux.

Producătorii de automobile au început să facă progrese vizibile pe partea de fabricație, reușind să livreze un număr tot mai mare de automobile. Este de așteptat ca în acest deceniu să avem automobile electrice cu peste 1.000 de kilometri autonomie, peste 1.000 de cai putere, care se pot încărca de la 0 la 80% în mai puțin de 40 de minute.