Home » Auto » EPS – Electronic Power Steering

EPS – Electronic Power Steering

Modelele traditionale folosesc servodirectia hidraulica, tehnologie care implica folosirea unei pompe hidraulice pentru a usura schimbarea directiei. Efectul este cel dorit insa sistemul nu este deloc economic deoarece pompa respectiva este tinuta in functiune tot timpul, chiar daca este folosita doar o fractiune din timp.

Folosind directia asistata electronic se face astfel o economie semnificativa de combustibil mai ales la drumurile lungi unde se merge in special pe drum drept. Reducerea care se obtine astfel este de aproximativ 3%, care poate nu suna impresionant dar face diferenta intre modelel performante si celelalte automobile.

Sursa: www.consumredus.ro

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 2009/03/17. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

One Response to EPS – Electronic Power Steering

  1. Oricum servodirectia in sine a insemnat o revolutie pe piata auto. Schimbarea tehnologiei servo ar putea fi facuta subtil doar ca…increderea soferului de rand (si a mea de altfel) se duce spre hidraulic, nu spre electric ! N-as vrea ca la un scurtcirtcuit sa trag de masina ca disperatul.

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.