Ford schimba planurile din mers la Craiova

Planurile Ford in ceea ce priveste fabrica de automobile de la Craiova au fost afectate de criza economica in care s-a scufundat industria auto.
„Ford Europa confirmă că, din cauza declinului fără precedent al piaţei auto europene şi a continuării perspectivei economice negative, va lua măsuri decisive pentru a aduce capacitatea sa de producţie la nivelul cererii în scădere semnificativă din industrie. În plus, Ford Europa realiniază planurile sale de producţie pentru a răspunde necesităţilor viitoare ale companiei, având în vedere improbabilitatea îmbunătăţirii semnificative a cererii de pe piaţa europeană pe o perioadă considerabilă”. a declarat John Fleming, Preşedinte şi CEO Ford Europa. 

Ford ar putea fabrica in uzina de la Craiova motoare EcoBoost de mic litraj, salariile muncitorilor romani precum si costurile generale ale serviciilor din Romania fiind atuurile noastre in competitia cu uzinele din Germania si Spania. Producţia de automobile la uzina Valencia din Spania va fi reajustată prin trecerea la un sistem de lucru cu două schimburi, de la 1 mai 2009. Această uzină va produce noua generaţie a modelului de familie Ford C-MAX, precum şi motoare EcoBoost de 2 litri.

Ford Transit Connect
Ford Transit Connect

Lasă un răspuns