Dacia lanseaza crossover-ul Sandero Stepway

Dacia a lansat in cadrul salonului auto de la Barcelona noul Stepway. Automobilul nu este decat o reeditare a vesiunii Renault Stepway ce se comercializeaza de o buna vreme pe piata din America de Sud. Stepway vine să consolideze succesul modelului Sandero, care a fost comercializat până în prezent în peste 60.000 de exemplare pe pieţele din Europa şi Maghreb.
Echipamentele de siguranţă prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV), asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi două airbag-uri, pentru şofer şi pentru pasagerul din dreapta.
Garda la sol înălţată, barele de protecţie cu ornamente cromate, barele de pavilion longitudinale şi ornamentul cromat al eşapamentului sunt tot atâtea elemente specifice noului vehicul Dacia. Trei culori metalizate sunt disponibile în serie: Gris Platine, Gris Comète şi Roşu de Foc.
În funcţie de piaţa de comercializare, Dacia Sandero Stepway este echipată cu o motorizare pe benzină de 1.6 litri şi 90 CP şi cu o motorizare diesel dCi de 70 CP. Dacia Sandero Stepway este fabricată la uzina de la Mioveni, uzină certificată ISO 14 001. Peste 5% din materialele plastice utilizate la fabricaţia modelului sunt reciclate iar 95% din masa totală a vehiculului poate fi reciclată la sfârşitul ciclului de viaţă. Versiunea dCi de 70 CP emite numai 140g de CO2/km, beneficiind, prin urmare, de semnătura Dacia eco2.
Noul model va fi disponibil pe majoritatea pieţelor europene începând cu septembrie 2009, urmând să ofere un raport preţ/prestaţii fără concurenţă. În unele ţări, comenzile vor putea fi preluate de la sfârşitul lunii iunie 2009.
 Sandero Stepway va beneficia de o garantie de trei ani sau 100.000 de kilometri ca de altfel toate automobilele din portofoliul Dacia. Oficialii dacia declara ca pretul noul automobil nu va avea concurenta in clasa sa.

Dacia Sandero Stepway
Dacia Sandero Stepway

2 Comments on “Dacia lanseaza crossover-ul Sandero Stepway”

  1. Tipic Dacia, nu suntem in stare sa facem nimic, cum arata Duster si ce au scos ei, la fel au facut si cu Steppe. Iar motorasul ala de 70 de cai putere nu stiu cum o sa traga de hardughia asta pe strada.

  2. @Ady: Crossover-ul Sandero Stepway nu are nicio legatura cu SUV Dacia ce va fi prezentat in 2010 la Geneva. Stepway este pur si simplu o evolutie a actualului Sandero.

Lasă un răspuns