Dacia cucereste Franta

Dacia uimește lumea prin succesul pe care îl are pe piața vest europeană și în special în Franța. Criticată de unii, cumpărată de alții, Dacia a ajuns în Europa de Vest să concureze cele mai fiabile automobile din lume.

În primele şase luni, numărul înmatriculărilor producătorului auto a urcat de la 23.886 unităţi, în intervalul similar al anului trecut, la aproape 61.250 de unităţi. Cota de piaţa a Dacia în Franţa a urcat la 5% în luna iunie, pe segmentul autoturisme, de la 2,5% în aceeaşi lună din 2009, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile.

La lansarea Duster am înregistrat în Franţa un flux nemaivăzut în ultimii 20 de ani. Dacia se descurcă mai bine decât Toyota sau Fiat. E o marcă adevărată„, a spus Bernard Cambier, directorul Renault.

Percepută în hexagon ca o marcă franțuzească Dacia depășește în vânzări companii consacrate precum Toyota sau Ford. Principalul avantaj al automobilelor produse la Mioveni îl reprezintă prețul accesibil și calitatea producției. Automobile Dacia din gama Logan sunt folosite foarte mult de taximetriști, mașinile dând în acest fel cel mai elocvent test de fiabilitate. În prezent uzina de la Mioveni fabrică aproximativ 1366 de automobile pe zi, adică un automobil la fiecare 63 de secunde.

Dacia Sandero
Dacia Sandero

Sursa: Mediafax

2 Comments on “Dacia cucereste Franta”

Lasă un răspuns