Cutia de viteze TL 300.000, produsa pentru o Dacia Duster

Renault Mécanique Roumanie (RMR) a fabricat joi, 1 iulie 2010, cutia de viteze de tip TL cu numarul 300.000, destinata unui model Dacia Duster 4×4, produs de Uzina Vehicule Dacia (UVD). La aproape trei ani de la demararea fabricatiei in serie, la RMR se produc noua diversitati din gama TL4 pentru uzinele Renault din Douai, Sandouville, Maubeuge (Franta), uzina Renault din Oyak (Turcia) si pentru uzinele Nissan din Sunderland (Marea Britanie) si Oppama (Japonia). Un alt client important pentru RMR este chiar UVD, pentru care produce doua diversitati serie si o diversitate in proiect TL8. Din aprilie 2010, RMR livreaza catre UVD cutia de viteze TL4 pentru vehiculul Duster 4×2 si TL8 pentru versiunea 4×4.
Cutia de viteze TL fabricata la Dacia echipeaza diverse modele Renault (Clio, Modus, Kangoo, Mégane, Scénic, Laguna), modele Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai) si Dacia Duster. Aceasta este o cutie manuala de ultima generatie si este prima cutie de viteze comuna a Aliantei Renault-Nissan.
RMR are o capacitate de productie de 5.000 de cutii de viteze pe saptamâna si este integrata din punct de vedere organizatoric in Uzina Mecanica si sasiuri Dacia (UMCD). Uzina a fost construita dupa standardele Renault, in conformitate cu normele ISO 9001 de management al calitatii si ISO 14 001 pentru protectia mediului inconjurator. Anul trecut, UMCD a fabricat 446.252 cutii de viteze (JH – cu 5 trepte si TL4 – cu 6 trepte).

Uzina Mecanica Dacia- Cutii de viteza
Uzina Mecanica Dacia- Cutii de viteza

Lasă un răspuns