Activistii Greenpeace au blocat accesul în compania Rosia Montana Gold Corporation

Astăzi, 7 iulie, la ora 7:30, 15 activiști Greenpeace au instalat în fața sediului RMGC tabăra de Salvare a Roșiei Montane. Activiștii s-au legat cu lanțuri de intrarea în sediul companiei, protestând împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. Prin această acțiune Greenpeace România închide sediul companiei RMGC și cere interzicerea oricăror exploatări miniere. Pe bannerele de la fața locului se poate citi: „RMGC: Nu mai munciți la un dezastru”. Activiștii Greenpeace susțin că: „dacă angajații companiei merg la birou zi de zi, aceștia nu fac nimic altceva decât să lucreze la distrugerea Roșiei Montane. Orice minut în care RMGC nu lucrează, e un minut câștigat pentru Roșia Montană.

Greenpeace România aduce la cunoștința opiniei publice că RMGC nu a mai lucrat niciodată în alte proiecte miniere, proiectul demarat în țara noastră fiind primul de acest gen. În plus, acționarul majoritar al RMGC (Gabriel Resources Ltd.), care se autointitulează o „companie canadiană”, nu este decât o sucursală a acestei companii, având sediul într-o insulă din Marea Britanie, numită Jersey, după cum arată documentele oficiale.

Greenpeace condamnă orice formă de minerit și susține dezvoltarea durabilă și turismul, ca alternative la activitățile miniere. În plus, organizația consideră că România ar trebui să țină cont de recomandările Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii în activitățile de minerit, alăturându-se unor țări care au interzis deja folosirea cianurii, precum: Ungaria, Cehia, Germania, Grecia, Argentina, Filipine, Costa Rica.

Protestul s-a încheiat la ora 9:30, când forțele de ordine au reținut toți activiștii. Aceștia au fost eliberați la scurt timp.

Lasă un răspuns