Dacia a prezentat primul autoturism electric

Dacia Spring Electric

Dacia a prezentat primul autoturism electric – Dacia Spring Electric. Automobilul este derivat din Renault K-Ze, model fabricat și comercializat în China din anul 2019, el însuși bazat pe Renault Kwid, produs în India și Brazilia pe platforma CMF-A. Automobilul Dacia Spring Electric va fi produs în China și importat în Europa, inclusiv România.

Dacia Spring Electric are o baterie de 26,8 kWh care îi permite atingerea unei autonomii de până la 225 kilometri (ciclu WLPT sau 295 km WLTP City). Motorul electric are o putere de 33KW (44CP) și poate atinge o viteză maximă de 125km/h.

Dacia spune că un șofer obișnuit poate folosi mașina timp de cinci zile, în interiorul orașului, până va fi necesar să reîncarce bateria. Uu șofer de taxi ar parcurge această distanță într-o zi de lucru.

Dacia Spring Electric
Dacia Spring Electric

Dacia Spring Electric se poate încărca în 4 ore și 27 de minute de la o priză de curent alternativ. În cazul în care aveți la dispoziție o stație de curent continuu puteți încărca bateria de la 0 la 80% în numai 50 de minute.

Preclimatizarea mașinii, stabilirea temperaturii din habitaclu sau starea bateriei pot fi verificate cu aplicația MY Dacia.

Dacia Spring Electric Interior

Printre dotările automobilului se mai numără Acestea includ sistemul multimedia MEDIA NAV cu ecranul tactil de 7 inchi, ce permite conectarea prin Android Auto și Apple CarPlay pentru smartphone-urile compatibile, precum și prin Bluetooth, ecran color de 3,5 inchi pentru șofer, senzori de parcare spate și cameră video spate, servodirecție electrică, geamuri electrice față și spate, închidere centralizată cu telecomandă, aer condiționat.

Dimensiunile exterioare încadrează automobilul în clasa mini, acesta având 3,73 m lungime, 1,62 metri lățime și 1,51 m înălțime.

Portabagajul are numai 280 de litri, iar jantele sunt de 14 inchi, mai mici decât ale actualului Logan (ce are jante de 15 inchi). Va exista și o versiune cargo, cu un spațiu de încărcare de 800 de litri și o sarcină de 325Kg. Această versiune are un interior rezistent la uzură și ar putea fi preferată de firmele de curierat, distribuitori și firme de catering.

Dacia Spring Electric va fi automobilul electric cu cel mai mic preț de pe piață. După aplicarea subvențiilor, prețul final, plătit de client ar putea să scadă sub 10.000 de euro. Comenzile pentru Dacia Spring Electric vor putea fi făcute începând din vara anului 2021, iar livrările se vor face din toamna aceluiași an.

Update  Dacia Spring Electric costă 17.800 de euro în Ungaria, fără subvenții. Acesta este primul preț anunțat oficial. Dacă prețul acesta va fi menținut în România, automobilul electric Dacia va costa în jur de 9000 de euro după aplicarea subvenției.

Prezentare video Dacia Spring Electric