Amazon a prezentat primele dube electrice de la Rivian

Colosul Amazon a prezentat prima dubă electrică, construită în mod special pentru livrarea de colete. Vehiculul este construit împreună cu Rivian, oferind o serie de caracteristici proiectate în mod special pentru Amazon. Șoferul are o vizibilitatea îmbunătățită grație geamurilor mari, ușile se deschid rapid, iar vehiculul este înconjurat de camera video pentru a facilita parcarea acestuia.

Până în anul 2022, Amazon își propune să aibă 10.000 de vehicule electrice în exploatare, ca parte a planului de a reduce la zero amprenta de carbon până în 2040.

10.000 de dube electrice reprezintă doar vârful aisbergului: Amazon a solicitat 100.000 de vehicule electrice de la Rivian la sfârșitul anului 2019, după ce a finanțat start-up-ul cu 700 de milioane de dolari. Amazon se așteaptă să primească restul de 90.000 de dube electrice personalizate până în anul 2030.

Dubele electrice s-ar putea să devină un standard pentru firmele de curierat și distribuitori. În România, eMag, SameDay, FanCourier, precum și alte firme mai mici, au achiziționat vehicule electrice pentru livrarea de colete.

Prezentare video Vehicul Amazon electric