Bosch asigură parcarea în siguranţă a autovehiculelor Mercedes-Benz din Clasa A şi B

Numărul autovehiculelor este în continuă creştere, ceea ce face din ce în ce mai dificilă găsirea unui loc de parcare adecvat. Noul sistem Bosch preia sarcinile şoferului de a efectua manevrele de parcare, măsurând cu mare precizie spaţiul dintre maşină şi obstacol prin intermediul senzorilor cu ultrasunete, pentru ca apoi să ghideze autovehiculul în locul dorit, fără a fi nevoie de intervenţia şoferului. Această tehnologie inovatoare este implementată pentru prima dată modelelor noi Mercedes-Benz din Clasa A şi Clasa B.

Procesul automat de parcare are loc la fel de repede ca şi când manevra ar fi fost efectuată de un profesionist. În contextul unui trafic intens, a unui număr tot mai redus de locuri de parcare şi a unei nevoi de confort tot mai mare, sistemul de parcare automată Bosch simplifică în mod vizibil condusul. Noua tehnologie auto poate recunoaşte obstacolele sau bordurile existente în parcare, funcţionând chiar şi pe timp de noapte.

Sistemul de parcare automată este perfect pentru locuri înguste de parcare şi necesită o configurare a autovehiculului cu servodirecţie electrică, asistenţă la parcare, precum şi doi senzori suplimentari cu ultrasunete, montaţi pe ambele părţi ale barei de protecţie din faţă. Senzorii cu ultrasunete au ca scop găsirea unui posibil spaţiu de parcare, în timp ce autovehiculul se deplasează cu până la 35 kilometri pe oră. Distanţa laterală faţă de locul de parcare şi de celelalte autovehicule parcate ar trebui să fie situată între 30 şi 180 centimetri. În cazul în care o parcare necesită mai multe manevre, este suficient un spaţiu cu 80 de centimetri mai lung decât autovehiculul.

Dacă spaţiul de parcare este suficient de mare, sistemul transmite şoferului un indiciu în acest sens: în funcţie de producător şi de modelul autovehiculului, poate fi vorba despre un semnal optic, sonor sau verbal. Dacă şoferul activează sistemul de parcare automată, acesta va calcula în câteva fracţiuni de secundă, pe baza datelor măsurate, care este cea mai bună cale de a parca în locul dorit, ce manevre sunt necesare în acest sens şi numărul acestora. Şoferul poate lua mâinile de pe volan, deoarece nu trebuie să acţioneze decât pedala de acceleraţie şi cea de frână; volanul rotindu-se singur. Sistemul electronic ghidează servodirecţia, efectuând prin mişcarea volanului manevrele necesare pentru parcare. Sistemul funcţionează automat chiar şi atunci când parcarea trebuie efectuată din mai multe mişcări.

Prin sistemul de parcare automată, Bosch urmăreşte oferirea unui nivel ridicat de confort şi siguranţă şoferilor. Mai mult, pentru a elimina riscul oricăror evenimente neaşteptate, în timpul manevrelor automate, şoferul poate acţiona manual volanul în orice moment.
Încă din 2006, Bosch a lansat pe piaţă un sistem de măsurare a locului de parcare, inclus în dotarea modelului Citroen C4 Picasso. Bosch va oferi în cursul acestui an un nou sistem de asistare la parcare pentru autovehiculele cu servodirecţia hidraulică. În acest caz, şoferul realizează mişcarea volanului, ghidat însă de instrucţiuni simple şi ţinând cont de punctele optime de oprire şi manevrare.

Sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns