BMW prezintă iX3 Concept, un X3 electrificat

BMW a prezentat SUV-ul electric BMW iX3 Concept, un model similar ca dimensiuni, insă cu performanțe inferioare recent lansatului Jaguar i-PACE. BMW iX3 Concept este derivat din SUV-ul X3 și va fi fabricat de chinezi pentru a reduce costurile de producție și pentru a menține profiturile la un nivel foarte ridicat.

Un elev de nota 7

BMW iX3 Concept nu are pretenția de a a fi comparat cu automobilele pur electrice cum ar fi Model X, ci vine ai degrabă ca o opțiune a SUV-ului mediu X3, vândut în Europa. Jaguar i-PACE este superior din toate punctele de vedere, fiind o mașină cu 400 CP și 480 de kilometri autonomie. Tesla Model X oferă 472 de kilometri autonomie și poate ajunge de la 0 la 100 km/h în numai 2,9 secunde.
BMW iX3 Concept are un motor electric de peste 200 kW/270 CP şi o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată şi este conceput să fie conectat la staţiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată în doar 30 de minute de la una dintre aceste staţii.
Componentele eDrive pentru aceste automobile sunt furnizate de facilităţile de producţie din Dingolfing (Germania), Shenyang (China) şi Spartanburg (SUA). Uzina BMW Group din Dingolfing joacă un rol de lider în acest caz, fiind centrul de competenţă al reţelei pentru sistemele de propulsie electrică. Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive va produce viitoarea versiune de serie a BMW iX3 Concept la Shenyang, în China.

BMW iX3 Concept
BMW iX3 Concept

Lasă un răspuns