BMW bagă în producție noi automobile hibrid

BMW 330e Sedan

BMW introduce în producție cinci modele noi la uzina din Dingolfing, Bavaria. Startul este dat simultan pentru BMW Seria 4 Coupe, BMW Seria 5 Sedan, BMW M5, BMW Seria 5 Touring şi BMW Seria 6 Gran Turismo.
Unele dintre versiunile acestor modele sunt echipate cu tehnologie mild hybrid de 48V. Este vorba de modelele dotate cu motoare cu patru şi şase cilindri. Tehnologia hibrid mai îndulcește consumul de combustibil, BMW având motoare mari.

Uzina din Dingolfing, Germania

Uzina din Dingolfing este una dintre cele 31 de locaţii de producţie pe care BMW Group le are pe mapamond şi cea mai mare deţinută de companie în Europa. În fiecare zi, aproximativ 1.500 de automobile BMW Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 şi Seria 8 părăsesc linia de asamblare a uzinei auto 2.4. În 2019, uzina a produs aproximativ 285.000 de automobile. În prezent, uzina din Bavaria Inferioară are o forţă de muncă de aproximativ 18.000 de angajaţi.


În uzina de componente se află centrul de competenţă al BMW Group pentru producţia de motoare electrice. De aici, uzinele BMW Group din lumea întreagă sunt aprovizionate cu motoare electrice şi baterii de înaltă tensiune pentru automobile plug-in hybrid sau electrice. Pe termen mediu este de aşteptat ca această producţie de sisteme de propulsie electrice să crească semnificativ, iar forţa de muncă să se extindă cu până la 2.000 de angajaţi.