Autobuz chinezesc electric

O companie chinezeasca doreste sa se impuna pe piata transportului de persoane cu un autobuz electric. Costul de exploatare al unui autobuz este principalul factor de decizie in alegerea unui director insarcinat cu cresterea profitului intr-o companie de transporturi.
FAW Bus si Coach Company au facut echipa cu Tongkun New Energy Technologies, o firma ce are ca domeniu de activitate producerea acumulatorilor, pentru a realiza unul dintre cele mai ieftine si performante autobuze electrice. Primele comenzi au inceput deja sa apara, in provincia Jilin vor fi folosite din luna iunie 70 de astfel de modele pentru transportul de persoane. Autobuzul este alimentat de acumulatori cu fosfat feric de litiu (LiFePO4)si are o autonomie de 300km. 
Numarul ciclurilor de incarcare este de pana la 2000, in aceste conditii distanta ce poate fi parcursa in toata durata de viata a acumularilor se ridica pana la 480.000 de kilometri. Avand in vedere ca pretul autobuzului ce are 23 de locuri este de numai 73.145USD nu ar fi exclus sa vedem astfel de modele si in Romania.

Autobuz chinezesc electric
Autobuz chinezesc electric

Lasă un răspuns