Audi lansează în România două noi modele 100% electrice: Audi e-tron GT și Audi Q4 e-tron

Audi e-tron GT

Audi continuă să își extindă portofoliul de modele electrificate și lansează în România Audi e-tron GT și Audi Q4 e-tron – primul SUV electric compact din gamă. Noile modele dispun de motoare electrice, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, cu performanță ridicată în ceea ce privește încărcarea și capacitățile dinamice. Audi e-tron a fost in anul 2020 cel mai bine vândut la nivel mondial printre vehiculele electrice fabricate de producătorii germani premium. În Norvegia a fost chiar cel mai bine vândut dintre toate modelele.


Odată cu lansarea e-tron GT, a continuat procesul de transformare a mărcii într-un furnizor de mobilitate premium durabilă. Incepând cu 2026, marca premium va lansa pe piața globală doar noi modele full electrice.

Încărcare rapidă și autonomie mare: bateria de înaltă tensiune

Autonomia maximă de până la 488 kilometri oferită de e-tron GT este o valoare la fel de ieșită din comun ca performanțele dinamice. Bateria de înaltă tensiune asigură o capacitate electrică netă de 84 kWh (93 kWh brut), iar tehnologia de 800 de volți permite încărcarea rapidă în curent continuu, la maximum 270 kW. În condiții ideale, durează doar cinci minute pentru a încărca bateria suficient pentru a parcurge o distanță de aproximativ 100 de kilometri.

Sistem puternic: tracțiunea integrală electrică

Cu cele două motoare ale sale, unul amplasat pe puntea față, iar cel de-al doilea amplasat pe puntea spate, Audi e-tron GT îndeplinește atât caracteristicile unui automobil sport, cât și cele ale unui automobil ce poate fi utilizat pentru deplasări lungi. În funcție de model, ansamblul de motoare generează 350 kW (476 CP) sau, în varianta RS, 440 kW (598 CP), iar în modul overboost, e-tron GT quattro asigură pentru scurt timp chiar 390 kW (530 CP). RS e-tron GT merge chiar până la 475 kW (646 CP). Cuplul total se ridică la 630 Nm și respectiv 830 Nm. Modelul RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde.

Datorită răspunsului ultra-rapid la comenzi, sistemul electric de tracțiune integrală asigură un comportament sportiv accentuat și tracțiune optimă în orice situație. Viteza maximă se ridică la 245 km/h pentru e-tron GT quattro și la 250 km/h pentru modelul RS.