Lamborghini Countach LPI 800-4: Supercar hibrid de 802 cai putere

Lamborghini Countach LPI 800-4

Automobile supersport intră în era eficienței prin integrarea sistemelor hibrid și a celor electrice. Forța brută nu mai este singurul argument al supercarurilor, controlul și eficiența generală fiind la fel de căutate de clienții potenți fianciar. Denumirea Countach LPI 800-4 indică faptul că automobilul va avea 802 cai putere dintr-un motor V12 de 6,5 litri, ajutat de un motor electric la 48 de volți. Motorul electric este montat direct pe cutie și este alimentat de un supercondensator.


Tracțiunea este integrală pentru a pune mai bine la sol forța excesivă a mașinii. Poate că sistemul electric nu contează prea mult în calculul energetic, însă va conta cu adevărat atunci când se va calcula impozitul anual, prin urmare, reprezintă un atuu important.


Countach LPI 800-4 poate accelera de la zero la 100km/h în mai puțin de trei secunde și de la zero la 200km/h în puțin de nouă secunde. În ceea ce privește viteza maximă, mașina ajunge la 355 km/h. Lamborghini va produce doar 112 unități Countach LPI 800-4.