Astazi se lanseaza Tata Nano

 
Tata lanseaza astazi in India cel mai ieftin automobil construit vreodata in lume. Nano sau masina de 100.000 de rupii (1600 euro) va fi construita in India unde se poate profita de mana de lucru extrem de ieftina.
Automobilul constituie o alegere pentru familiile ce folosesc scuterul sau carutele pentru a se deplasa. Tata Nano se va construi in viitor si la fabrica din Sanand, India (statul Gujarat), fabrica ce se va intinde pe 445 de hectare. Fabrica va avea initial o capacitate de 250.000 de exemplare anual cu posibilitatea de a mari capacitatea de productie pana la 500.000 in fiecare an. 
Nano este motorizat de un propulsor Bosch in doi cilindri cu o capacitate de 624cc care dezvolta 33 de CP, cuplat cu o cutie de viteze manuala in patru viteze. Instrumentarul de bord este redus, scaunele sunt fixate de podea fara posibilitatea de a se regla iar materialele utilizate sunt din cele mai ieftine. In Europa automobilul va fi livrat intr-o alta configuratie dar la pretul de 5000 de euro. 
Schimbarile aduse versiunii europene includ un nou motor din aluminiu I3 MPFI ce indeplineste normele Euro 5, cuplat la o cutie de viteze manuala cu cinci rapoarte, ABS, ESP (Electronic Stability Program) precum si mai multe Airbag-uri. Ramane de vazat daca noul automobil ii va convinge pe europeni sensibili la chestiuni legate de siguranta in trafic. Emisiile de dioxid de carbon sunt de numai 100 de grame dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs, lucru imbucurator pentru clientii vestici ce nu vor mai fi nevoiti sa achite taxe de poluare. Daca in India, Tata Nano va fi o masina buna la toate pentru cetateanul de rand in Europa autoturismul va fi promovat ca o masina de oras foarte ieftina.
Masinile vor fi aduse in showroom-uri insa la inceputul lunii aprilie, productia fiind livrata din doua dintre uzinele Tata din India.

Tata Nano
Tata Nano

 
 

One Comment on “Astazi se lanseaza Tata Nano”

Lasă un răspuns