4×4 pentru toți

Dacia Duster a arătat românilor că un automobil 4×4 poate fi accesibil atât ciobanilor din munți cât și celor de la București. Duster este un automobil 4×4 excelent, fiabil și economic fiind prima alegere a pentru mulți dintre clienții de 4×4.
Mai multe echipaje din cadrul Grupului Renault vor participa la Campionatul Naţional de Offroad de anul acesta cu vehicule Dacia Duster. Atât piloţii, cât şi copiloţii şi asistenţii tehnici sunt angajaţi ai Grupului Renault în România pasionaţi de inginerie şi offroad, care s-au reunit în 2010 într-o asociaţie de profil numită Duster 4×4 Everyone, în urma participării la competiţia Transilvania Adventure Trophy.
Misiunile Asociaţiei Duster 4×4 Everyone sunt promovarea capacităţilor 4×4 ale vehiculului Dacia Duster, depăşirea provocărilor sau limitelor personale datorită spiritului de echipă, respectarea şi protejarea naturii în timpul oricărei incursiuni cu maşinile în mediul natural, pe trasee offroad.
Provocarea de anul acesta este încheierea tuturor etapelor din Campionat, oferind şansa participării la concurs unui număr cât mai mare de membri ai Asociaţiei Duster 4×4 Everyone. Deşi echipajele Duster 4×4 Everyone vor participa la fiecare etapă a Campionatului de anul acesta, ele nu vor puncta în clasamentul general, deoarece perechile pilot-copilot nu vor fi aceleaşi pe parcursul tuturor competiţiilor. Obiectivul lor este încheierea curselor în condiţii de siguranţă, situându-se pe poziţii onorabile în clasamentele locale, ţinând cont de condiţiile de vreme foarte schimbătoare şi adesea nefavorabile.

Dacia Duster in Raliul Gazelelor
Dacia Duster in Raliul Gazelelor

Cele două vehicule Dacia Duster care participă în Campionat sunt modele de serie cu tracţiune integrală, foarte puţin modificate pentru a putea înfrunta trasee offroad cu un nivel de dificultate peste medie. Ambele sunt echipate cu motorul 1.5 dCI 110 CP, dar au primit în plus un diferenţial cu alunecare limitată, puntea spate a fost uşor înălţată, iar la interior au fost adăugate structuri metalice pentru protecţia echipajelor (rollcage) şi centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte. Fiecare maşină a fost dotată cu un troliu, instrumente de măsură a distanţelor parcurse şi staţii radio.
Campionatul Naţional de Offroad de anul acesta numără 7 etape naţionale şi o etapă internaţională (Transilvania Adventure Trophy). Vineri, 18 mai, concursul debutează la Iaşi, cu două zile de competiţie, care se vor încheia cu o probă de Trial duminică, 20 mai. În această primă cursă vor concura la categoria „Standard” două versiuni Dacia Duster conduse de piloţii Dragoş Ciocârlan (din partea Renault Commercial Roumanie) şi Lucian Nistor (Renault Technologie Roumanie). Aceştia vor fi susţinuţi pe traseu de copiloţii Mihai Petcu (Renault Technologie Roumanie) şi Mihai Ursu (Automobile Dacia), dar şi de Adrian Sâmbeanu, în calitate de asistent tehnic (angajat Renault Commercial Roumanie).

Lasă un răspuns