Tarom a cumpărat două avioane BOEING 737-800 NG

Tarom a cumpărat două avioane nou-nouțe BOEING 737-800 NG. Avioanele au 189 de locuri (maximul acestui model) și o lungime de 39.47 m. Uu astfel de avion cântărește 41,4 tone gol, însă poate ajunge până la 79 de tone la decolare. Viteza de croazieră a avionului este de 842 km/h.

BOEING 737-800 NG
BOEING 737-800 NG

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani. Informația a fost actualizată și pe siteul oficial al americanilor de la BOEING, care menținează Tarom printre operatori.
Livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni (mai 2017).
Achiziția a avut în vedere oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii.
În urma ieșirii din flotă, a celor două aeronave Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului. Menționăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave.
Achiziția noilor aeronave reprezintă un prim pas în realizarea măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom.

BOEING 737-800 NG apropiindu-se de aeroportul Băneasa

Lasă un răspuns