Tesla a înregistrat vânzări duble și venituri record

Producătorul de mașini electrice Tesla a raportat venituri trimestriale care s-au dublat, depășind așteptările analiștilor. Livrările record au fost determinate de succesul automobilelor Model X și Model S.
Compania Tesla, la conducerea căreia se află miliardarul Elon Musk, a livrat 25000 de vehicule în primul trimestru încheiat la 31 martie, înregistrând o creștere cu 69% față de anul precedent.
În prezent, Tesla Motors pregătește lansarea automobilului Model 3, producția urmând să demareze în luna iulie 2017. Tesla speră ca Model 3 să devină un automobil electric de volum, cu vânzări de 500.000 de exemplare pe an, începând cu anul 2018. Pentru acest an, Tesla estimează vânzări cuprinse între 93.000 și 100.000 de automobile.
Deși nu beneficiază de vânzările companiilor cu tradiție în industria auto, Tesla Motors a devenit cel mai valoros producător de automobile din SUA după capitalizarea de piață de luna trecuta, depășind Ford Motor și General Motors. Această încredere este motivată de avansul tehnologic pe care Tesla îl are în fața acestor companii, electricitatea fiind văzută ca energia viitorului.

Tesla Model X
Tesla Model X

Lasă un răspuns