Continental a ajuns la 18.200 de angajați în România

Industria auto pune țara în mișcare (la propriu și la figurat). Compania Continental fabrică anual, în România, peste 150 de milioane de produse pentru industria auto.
Toate cele cinci divizii Continental – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech – sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi în România, la finalul anului 2016 și este unul dintre cei mia mari angajatori din țara noastră.

„Compania a investit 1,2 miliarde de euro în România, în intervalul 1999-2016, în unități moderne de producție, echipamente de ultimă generație și tehnologii inovatoare, precum și în dezvoltarea competențelor angajaților săi”, declară dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

„Continental are în România peste 5.000 de ingineri. Tehnologiile dezvoltate de specialiști, alături de produsele fabricate în unitățile noastre, generează o creștere organică. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea conducerii automate și la soluții pentru sistemele integrate din cadrul mașinii”, spune dr. von Albrichsfeld.

În acest moment, pe portalul de cariere al concernului sunt disponibile peste 400 de joburi, în România.
La nivel global, în anul 2016, compania a realizat o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 227.000 de angajați, în 56 de țări.

Lasă un răspuns