Prima navă de marfă propulsată parțial de vânt a ieșit pe ocean

blue and white boat on body of water

Prima navă din lume pentru transportul mărfurilor vrac, propulsată parțial de vânt, a navigat în portul Newcastle în călătoria sa inaugurală ce a avut loc chiar în prima săptămână din octombrie 2022.


Compania de transport maritim Mitsui O.S.K. Lines (MOL), din Japonia, a pornit pe 7 octombrie 2022 cu nava Shofu Maru spre Newcastle, livrând mărfuri ce cântăreau 100.422 tone.


Japonezii susțin că aceasta este prima navă ce semnalează revenirea forței vântului ca sursă viabilă de energie, inaugurând o nouă eră în transportul modern.
Shofu Maru are o pânză telescopică din fibră de sticlă care se poate întinde până la o înălțime de 55 de metri. Conform testelor preliminare, compania a prezis că va consuma cu 5% mai puțin combustibil în călătoriile între Australia și Japonia.


Nava utilizează de obicei 500.000 de litri de combustibil pentru o călătorie pe această distanță, prin urmare, reducerea este de 25.000 de litri de combustibil, potrivit Mitsui O.S.K. Lines . Află mai multe despre nava Shofu Maru accesând marinetraffic.com.