Poluare pe raurile Viseu si Cisla

Raurile Romaniei spala malurile pline de PET-uri, pungi de plastic, deseuri animale si gunoi menajer iar cum acest lucru nu este de ajuns pe raurile din Maramures a avut loc o poluare accidentala cu ape de mina.
In data de 16 aprilie 2009 a survenit o poluare accidentala pe  în zona pâraului Secu, a râului Cisla si râului Viseu.  Autoritatile române de mediu au constatat producerea poluarii accidentale a pâraului Secu, a râului Cisla si râului Viseu, ca urmare a evacuarii de ape de mina tulburi din statia de epurare a apelor de mina Toroioaga – Borsa
Au fost luate masuri pentru monitorizarea situatiei si pentru curatarea apelor. Astfel, personalul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures a prelevat si a analizat probele de apa si a initiat monitorizarea cu frecventa orara a evenimentului. În cursului zilei de 16 aprilie, la ora 18:51 s-a confirmat faptul ca apele râurilor Cisla si Viseu la Moisei erau limpezi (statia de epurare functiona la parametrii normali). Impactul incidentului a ramas strict local si nu s-a înregistrat mortalitate piscicola.
Administratia Nationata „Apele Române” a amendat S.C. Cartel BAU S.A. cu suma de 35.000 lei.

Lasă un răspuns