Criza are cel putin un avantaj

Omenirea a inteles faptul ca resursele planetei sunt limitate, iar populatia pamantului trebuie sa se indrepte in primul rand catre un consum rational si in al doilea rand catre dezvoltarea mai sustinuta a resurselor alternative de enegie.

Desi intr-o vreme in care mii si chiar sute de mii de oameni isi pierd locurile de munca, criza are cel putin un avantaj. Aceasta este opinia lui Jean-Louis Chaussade, CEO-ul companiei Suez Environnement, care a declarat ca odata cu criza economica, omenirea a inteles faptul ca resursele planetei sunt limitate, iar populatia pamantului trebuie sa se indrepte in primul rand catre un consum rational si in al doilea rand catre dezvoltarea mai sustinuta a resurselor alternative de enegie.

8,5 miliarde de oameni
„Populatia mondiala va ajunge la 8,5 miliarde de oameni in 2040, resursele planetei sunt limitate si noi ignoram faptul ca petrolul se va termina. Trebuie sa optimizam utilizarea petrolului, sa dezvoltam procese noi de producere a energiei alternative si sa consumam in nod rational”, a explicat oficialul Suez Environnement.

Curent produs din deseuri
„Am intrat intr-o economie a reciclarii, mai sobra si mai circulara, unde deseurile sunt surse de materie prima”, continua Chaussade.
Compania pe care o conduce colecteaza deseuri pe care le utilizeaza pentru producerea si injectarea in reteaua electrica din Belgia a nu mai putin de 300 MW de curent electric pe an. De asemenea, in Franta, aproximativ 45% din volumul total de deseuri va fi transformat in energie pana in 2015.
„Trebuie sa reciclam si sa consumam mai putin”, spune CEO-ul Suez Environnement intr-o perioada in care alti lideri de companii si de guverne se lupta sa stimuleze consumul.
Sursa: www.consumredus.ro

Grafic Energie
Grafic Energie

Lasă un răspuns