Home » Mediu » Nava de cercetari oceanografice "Mare Nigrum" pleaca intr-o noua expeditie

Nava de cercetari oceanografice "Mare Nigrum" pleaca intr-o noua expeditie

Nava de cercetări oceanografice „Mare Nigrum” a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar porneşte vineri, 14 mai 2010, în cea de a doua expediţie a sa în cadrul proiectului european de cercetare FP7 – HYPOX.
Proiectul HYPOX, la care Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar este partener, îşi propune să monitorizeze variaţiile concentraţiei oxigenului şi procesele asociate din sistemele acvatice care diferă în ceea ce priveşte regimul şi starea acestuia sau sensibilitatea faţă de schimbare. Largul oceanelor, ca de exemplu Oceanul Artic, are ape oxigenate şi sensibilitate ridicată la încălzirea globală, în timp ce mările semi-închise, precum Marea Neagră şi Marea Baltică, prezintă un deficit de oxigen, iar corpurile de apă înconjurate de uscat – fiorduri, lagune, lacuri – pot fi sezonier sau local lipsite de oxigen.

Etichete: , , , , , ,
Postat de in data de 13 mai 2010. In categoria Mediu. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>