Maine, 01 august puteti scapa de echipamentele electrice si electrocasnice vechi

Daca detineti in casa aparatura electrocasnica, aparatura electronica sau orice fel de echipament electric de care vreti sa scapati, maine il puteti preda pentru a fi reciclat intr-un centru specializat.
Sâmbata, 01 august 2009, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) Marea Debarasare, initiata de Ministerul Mediului cu spijinul organizatiilor colective ECOTIC, Environ, Recolamp si cu autoritatile locale se va desfasura în orasele cu peste 20.000 de locuitori.
Fiecare cetatean poate scoate în fata locuintei sau în locurile anuntate de primarii aparate de uz casnic, echipamente informatice si de comunicatii, aparatura uzata sau defecta de iluminat, de unde vor fi preluate si transportate spre punctele de colectare.
Toate cantitatile de DEEE colectate în cadrul campaniei Marea Debarasare sunt preluate de asociatiile producatorilor de echipamente electrice si electronice, care asigura si supervizeaza procesul de preluare, transport, dezmembrare, tratare si reciclare, astfel încât, în final, DEEE-urile sa devina inofensive. Procesul de reciclare consta în dezmembrarea manuala sau automatizata a DEEE-urilor, în sortarea si tratarea acestora si, în final, în reintroducerea în circuitul de fabricatie a materiilor prime.
Organizatorii pun la dispozitie si un numar TelVerde gratuit – 0800.888.666, ce poate fi apelat de cetateni pentru a solicita informatii suplimentare legate de campanie. Toti cei interesati pot gasi informatii si îndrumari utile referitoare la activitateatea de colactare a DEEE, pe site-urile www.deseurielectrice.ro si www.mareadebarasare.ro.
Prin intermediul campaniei Marea Debarasare s-au colectat 1.960 tone DEEE la nivelul tarii în anul 2008, iar în anul 2009 populatia a predat, pâna în prezent, 741 tone de echipamente electronice uzate.

Lasă un răspuns