Campanie ECOTIC pentru strangerea deseurilor

Elevii din 90 de şcoli din România vor avea posibilitatea să participe la “Vânătoarea de monştri”, o campanie cu premii derulată de organizația ECOTIC împreună cu Junior Achievement (JARO) pentru educarea tinerilor în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi implicarea acestora în activitatea de colectare.
Pe parcursul a trei luni (martie – iunie 2010), elevii incluşi în program vor putea să aducă la şcoală aparate elecrocasnice şi electronice vechi, care vor fi colectate în containerele plasate în curtea şcolii, special în acest scop. Pentru fiecare echipament adus, copiii vor primi câte un cod cu care vor participa la tragerea la sorţi lunară, pentru câştigarea premiilor oferite de organizatori: tricouri, credite pentru telefonul mobil şi Marele Premiu lunar, un sistem ”Home Cinema” (LCD, DVD Player şi sistem de sunet).
La această campanie, aflată la a doua ediţie, se estimează că vor participa peste 5.000 elevi din clasele I – a XII-a. Programul va fi coordonat, în fiecare şcoală, de câte un profesor care va supraveghea derularea corectă a campaniei.
La finalul competiției, în luna iunie, ECOTIC va organiza o festivitate de premiere a câștigătorilor din fiecare lună și pentru decernarea Marelui Premiu, constând în 100 de kilograme de echipamente electronice, instituției de învățământ care colectează în perioada martie – iunie cea mai mare cantitate de DEEE.

Lasă un răspuns